Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Patates Hastalık Ve Zararlıları Sürvey Çalışmaları Devam Ediyor

ısparta 23.10.2024 - 11:28, Güncelleme: 23.10.2024 - 12:19
 

Patates Hastalık Ve Zararlıları Sürvey Çalışmaları Devam Ediyor

Patates hastalık ve zararlıları sürvey çalışmaları devam ediyor.
Isparta İli Merkez İlçesi Gelincik Köyünde Patates uzun yıllardır yetiştiriliyor. Dikimden hasat sonuna kadar değişik dönemlerde hastalık ve zararlıların kontrol altına alınması için sürvey (araştırma) çalışmaları yapılıyor. Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde yapılan açıklamada; ‘’Sürvey çalışmasında hastalık ve zararlıların yayılmasını önleyerek, ürün kaybını en aza indirmek, üreticinin bu tür zararlardan etkilenmesinin önüne geçilmesi hedeflenmektedir. Patateste görülen halka çürüklüğü, kahverengi çürüklük, patates siğili ve güvesi hastalıklarının takibi yapılarak ve patates güvesine karşı tuzaklar konularak kelebek yoğunluğu izlenmektedir. Tuzaklarda tespit edilen kelebek yoğunluğa göre mücadele yöntemi ve zamanı üreticimizle paylaşılmaktadır. İl Müdürlüğümüz teknik ekiplerince bu tür hastalık ve zararlılar ile mücadelemizi sürdürülebilir hale getirebilmek amacıyla üreticimize eğitimler verilmektedir. Sonrasında gerekli kontroller yapılarak, tarladan sofraya sağlıklı ve güvenilir bir şekilde tüketiciye ulaşımı sağlanmaktadır. Birçok aile patates üretimi ile hem aile bütçesine hem de İlimiz ekonomisine katkı sağlamaktadır. Geleneksel yöntemlerle ekimi yapılan patates bitkisi hasat edildikten sonra kendine özgü pazar yaratarak tüketicinin de ilgisini çekmektedir. Tarım ve Orman Bakanlığımızca yayınlanan Bitkisel Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modelinde 2024-2025 üretim yılı için patates üretimi sadece Merkez İlçe havzasında yapılabilecektir.’’ İfadelerine yer verildi.
Patates hastalık ve zararlıları sürvey çalışmaları devam ediyor.

Isparta İli Merkez İlçesi Gelincik Köyünde Patates uzun yıllardır yetiştiriliyor. Dikimden hasat sonuna kadar değişik dönemlerde hastalık ve zararlıların kontrol altına alınması için sürvey (araştırma) çalışmaları yapılıyor.

Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde yapılan açıklamada; ‘’Sürvey çalışmasında hastalık ve zararlıların yayılmasını önleyerek, ürün kaybını en aza indirmek, üreticinin bu tür zararlardan etkilenmesinin önüne geçilmesi hedeflenmektedir.

Patateste görülen halka çürüklüğü, kahverengi çürüklük, patates siğili ve güvesi hastalıklarının takibi yapılarak ve patates güvesine karşı tuzaklar konularak kelebek yoğunluğu izlenmektedir. Tuzaklarda tespit edilen kelebek yoğunluğa göre mücadele yöntemi ve zamanı üreticimizle paylaşılmaktadır. İl Müdürlüğümüz teknik ekiplerince bu tür hastalık ve zararlılar ile mücadelemizi sürdürülebilir hale getirebilmek amacıyla üreticimize eğitimler verilmektedir. Sonrasında gerekli kontroller yapılarak, tarladan sofraya sağlıklı ve güvenilir bir şekilde tüketiciye ulaşımı sağlanmaktadır.

Birçok aile patates üretimi ile hem aile bütçesine hem de İlimiz ekonomisine katkı sağlamaktadır. Geleneksel yöntemlerle ekimi yapılan patates bitkisi hasat edildikten sonra kendine özgü pazar yaratarak tüketicinin de ilgisini çekmektedir.

Tarım ve Orman Bakanlığımızca yayınlanan Bitkisel Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modelinde 2024-2025 üretim yılı için patates üretimi sadece Merkez İlçe havzasında yapılabilecektir.’’ İfadelerine yer verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersulh.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.