Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Acilen Su Bakanlığı Kurulması Ve Su Kanunu Çıkarılması Gerekiyor

ısparta 19.09.2024 - 13:50, Güncelleme: 19.09.2024 - 13:50
 

Acilen Su Bakanlığı Kurulması Ve Su Kanunu Çıkarılması Gerekiyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan CHP Isparta Milletvekili ve PM Üyesi Hikmet Yalım Halıcı "Başta Eğirdir olmak üzere göllerimiz kuruyor, geleceğimiz yok oluyor, önlem almazsak Türkiye su fakiri ülkeler kategorisine girecek! Acilen Su Bakanlığı kurulmalı; bununla birlikte de göllerin beslendiği kaynakların korunması ve çiftçilerin mağdur edilmeden teknolojik sulama imkanına sahip olması için bir Su Kanunu çıkarılmalı" dedi. Şu anda Eğirdir Gölü'nde derinliğin 15 metreden 5 metreye kadar düştüğünü ifade eden CHP'li Vekil, gölün ikiye ayrılmış olduğunu ve yerini bataklığa bırakmaya başlamış durumda olduğunu kaydetti. "YEDİ RENGE SAHİP TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK DÖRDÜNCÜ GÖLÜ YOK OLMAK ÜZERE" Hikmet Yalım Halıcı'nın konuşmasında bazı öne çıkanlar şu şekilde:  "Toplantıda göllerimizin kuruması ve gelecekte yaşanabilecek felaketlerle ilgili çok önemli bilgiler ve çözüm önerileri paylaştık. Buradan bir kere daha söylüyoruz; göller bölgesi, çöller bölgesi olmasın! Bugün burada çok değerli bir toplantı yapıyoruz. Hoşumuza giden yalanlar yerine; herkesi rahatsız eden gerçekleri konuşuyoruz. Konuşmaya ve anlatmaya devam etmeliyiz çünkü kaybedecek tek dakikamız yok." TÜRKİYE SU FAKİRİ ÜLKELER LİGİNE GİRECEK 2030 yılında Türkiye nüfusunun yüzde 10 artacağının tahmin edildiğini söyleyen Halıcı "Buna karşın su kaynakları yüzde 20 azalacak. Biz gereken tedbirleri almazsak Türkiye, 2030 yılında su fakiri ülkeler ligine girecek. Doğa bize ait değil, biz doğaya aitiz. Bunun sorumluluğu ve yarattığımız tahribat nedeniyle siyaset kurumu, akademik dünya, aktivistler, eğitimciler, sanatçılar, sporcular, iş insanları ve toplumsal bütün kesimleri harekete geçirmek ve ortak akılla yıktığımızı onarmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan CHP Isparta Milletvekili ve PM Üyesi Hikmet Yalım Halıcı "Başta Eğirdir olmak üzere göllerimiz kuruyor, geleceğimiz yok oluyor, önlem almazsak Türkiye su fakiri ülkeler kategorisine girecek! Acilen Su Bakanlığı kurulmalı; bununla birlikte de göllerin beslendiği kaynakların korunması ve çiftçilerin mağdur edilmeden teknolojik sulama imkanına sahip olması için bir Su Kanunu çıkarılmalı" dedi.

Şu anda Eğirdir Gölü'nde derinliğin 15 metreden 5 metreye kadar düştüğünü ifade eden CHP'li Vekil, gölün ikiye ayrılmış olduğunu ve yerini bataklığa bırakmaya başlamış durumda olduğunu kaydetti.

"YEDİ RENGE SAHİP TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK DÖRDÜNCÜ GÖLÜ YOK OLMAK ÜZERE"

Hikmet Yalım Halıcı'nın konuşmasında bazı öne çıkanlar şu şekilde:  "Toplantıda göllerimizin kuruması ve gelecekte yaşanabilecek felaketlerle ilgili çok önemli bilgiler ve çözüm önerileri paylaştık. Buradan bir kere daha söylüyoruz; göller bölgesi, çöller bölgesi olmasın! Bugün burada çok değerli bir toplantı yapıyoruz. Hoşumuza giden yalanlar yerine; herkesi rahatsız eden gerçekleri konuşuyoruz. Konuşmaya ve anlatmaya devam etmeliyiz çünkü kaybedecek tek dakikamız yok."

TÜRKİYE SU FAKİRİ ÜLKELER LİGİNE GİRECEK

2030 yılında Türkiye nüfusunun yüzde 10 artacağının tahmin edildiğini söyleyen Halıcı "Buna karşın su kaynakları yüzde 20 azalacak. Biz gereken tedbirleri almazsak Türkiye, 2030 yılında su fakiri ülkeler ligine girecek. Doğa bize ait değil, biz doğaya aitiz. Bunun sorumluluğu ve yarattığımız tahribat nedeniyle siyaset kurumu, akademik dünya, aktivistler, eğitimciler, sanatçılar, sporcular, iş insanları ve toplumsal bütün kesimleri harekete geçirmek ve ortak akılla yıktığımızı onarmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersulh.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.