Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

SDÜ Hastanesinde Prostat Kanseri Farkındalık Standı Açıldı

ısparta 18.09.2024 - 16:28, Güncelleme: 18.09.2024 - 16:28
 

SDÜ Hastanesinde Prostat Kanseri Farkındalık Standı Açıldı

Süleyman Demirel Üniversitesi Hastanesi tarafından “Prostat Kanseri Farkındalık Günü” kapsamında bilgilendirme standı açıldı. SDÜ Hastanesi Poliklinik Binası girişinde açılan stantta, hastaları bilgilendirici materyaller paylaşıldı. Açılış programına, SDÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Taylan Oksay ve Üroloji Anabilim Dalı öğretim üyeleri katıldı. SDÜ Hastanesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sefa Alperen Öztürk konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Prostat kanseri 50 yaşından sonra erkeklerde dünyada en sık görülen ikinci kanser türüdür. Ancak bu kanser türü yavaş ilerleme göstermektedir. Dolayısıyla düzenli kontroller bu hastalığın erken teşhis edilmesinde büyük öneme sahiptir. Erkek bireylerin 50 yaşından itibaren kontrollerini düzenli olarak yaptırmalarını önemle tavsiye ediyoruz.” dedi. SDÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Taylan Oksay ise 50 yaş üzeri erkeklerde prostat farkındalığını artırmak amacında olduklarını ifade ederek, hastalığın sinsi bir şekilde ilerlediğini kaydetti. Farkındalık oluşturmanın ve erken teşhisin önemini vurgulayan Prof. Dr. Oksay düzenli kontrollerin tedavi için kritik olduğunu belirtti.

Süleyman Demirel Üniversitesi Hastanesi tarafından “Prostat Kanseri Farkındalık Günü” kapsamında bilgilendirme standı açıldı.

SDÜ Hastanesi Poliklinik Binası girişinde açılan stantta, hastaları bilgilendirici materyaller paylaşıldı. Açılış programına, SDÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Taylan Oksay ve Üroloji Anabilim Dalı öğretim üyeleri katıldı. SDÜ Hastanesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sefa Alperen Öztürk konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Prostat kanseri 50 yaşından sonra erkeklerde dünyada en sık görülen ikinci kanser türüdür. Ancak bu kanser türü yavaş ilerleme göstermektedir. Dolayısıyla düzenli kontroller bu hastalığın erken teşhis edilmesinde büyük öneme sahiptir. Erkek bireylerin 50 yaşından itibaren kontrollerini düzenli olarak yaptırmalarını önemle tavsiye ediyoruz.” dedi. SDÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Taylan Oksay ise 50 yaş üzeri erkeklerde prostat farkındalığını artırmak amacında olduklarını ifade ederek, hastalığın sinsi bir şekilde ilerlediğini kaydetti. Farkındalık oluşturmanın ve erken teşhisin önemini vurgulayan Prof. Dr. Oksay düzenli kontrollerin tedavi için kritik olduğunu belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersulh.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.