Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Melikler Köprüsü’nde büyük tehlike!

ısparta 31.10.2024 - 09:16, Güncelleme: 31.10.2024 - 09:16
 

Melikler Köprüsü’nde büyük tehlike!

2017 yılında açılan Sütçüler ve Antalya’yı birbirine bağlayan Melikler Köprüsü’nü taşıyan kolonlar 7 yıl içerisinde korozyona uğradı. Özellikle yaz aylarında yüzlerce aracın geçtiği köprü tehlike saçıyor.
Antalya ile Sütçüler Yazılı Kanyon arasını 50 kilometre kısaltan 280 metre uzunluğunda 9 kolon üzerinde kurulan Melikler Köprüsü’nün o kolonları aradan geçen 7 yıl içerisinde korozyona uğradı. Bölgede turizm açısından önemli olan Yazılı Kanyon'a da ulaşımı kolaylaştıran köprü, özellikle yaz aylarında Yazılı Kanyonu ziyaret eden günü birlikçiler tarafından sıkça kullanılıyor. Kolonların aşınmasına sebep olarak, köprünün ayaklarının orman toprağıyla doldurulması gösteriliyor. Su seviyesi alarm veriyor Tarihi ve doğal güzellikleriyle bilinen Melikler Köprüsü, bugünlerde içler acısı bir manzara sunuyor.  Su seviyesinin dramatik bir şekilde çekilmesi, bölgenin güzelliğini gölgelediği gibi endişeleri de beraberinde getiriyor. Kuraklık ve iklim değişikliğinin etkileriyle su kaynaklarında yaşanan azalma, Melikler Köprüsü’nün çevresindeki doğayı ve ekosistemi olumsuz yönde etkiliyor. Köprünün altından akan suyun neredeyse tamamen çekilmiş olması, hem ziyaretçilerin hem de yerel halkın dikkatini çekiyor. Bu durum sadece tarihi köprüye değil, çevresindeki doğal hayata da zarar veriyor.  Su seviyesinin yeniden yükselmesi için gerekli adımların bir an önce atılması ve su kaynaklarının korunması büyük önem taşıyor. Yetkililerin bu konuya duyarlı yaklaşması ve bölgenin eski güzelliğine kavuşması için su yönetimi ve koruma çalışmalarına hız vermesi bekleniyor. 
2017 yılında açılan Sütçüler ve Antalya’yı birbirine bağlayan Melikler Köprüsü’nü taşıyan kolonlar 7 yıl içerisinde korozyona uğradı. Özellikle yaz aylarında yüzlerce aracın geçtiği köprü tehlike saçıyor.

Antalya ile Sütçüler Yazılı Kanyon arasını 50 kilometre kısaltan 280 metre uzunluğunda 9 kolon üzerinde kurulan Melikler Köprüsü’nün o kolonları aradan geçen 7 yıl içerisinde korozyona uğradı.

Bölgede turizm açısından önemli olan Yazılı Kanyon'a da ulaşımı kolaylaştıran köprü, özellikle yaz aylarında Yazılı Kanyonu ziyaret eden günü birlikçiler tarafından sıkça kullanılıyor.

Kolonların aşınmasına sebep olarak, köprünün ayaklarının orman toprağıyla doldurulması gösteriliyor.

Su seviyesi alarm veriyor

Tarihi ve doğal güzellikleriyle bilinen Melikler Köprüsü, bugünlerde içler acısı bir manzara sunuyor. 

Su seviyesinin dramatik bir şekilde çekilmesi, bölgenin güzelliğini gölgelediği gibi endişeleri de beraberinde getiriyor. Kuraklık ve iklim değişikliğinin etkileriyle su kaynaklarında yaşanan azalma, Melikler Köprüsü’nün çevresindeki doğayı ve ekosistemi olumsuz yönde etkiliyor. Köprünün altından akan suyun neredeyse tamamen çekilmiş olması, hem ziyaretçilerin hem de yerel halkın dikkatini çekiyor. Bu durum sadece tarihi köprüye değil, çevresindeki doğal hayata da zarar veriyor. 

Su seviyesinin yeniden yükselmesi için gerekli adımların bir an önce atılması ve su kaynaklarının korunması büyük önem taşıyor. Yetkililerin bu konuya duyarlı yaklaşması ve bölgenin eski güzelliğine kavuşması için su yönetimi ve koruma çalışmalarına hız vermesi bekleniyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersulh.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.