Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Kızıldağ’ın geleceği için tarihi adımlar

ısparta 14.11.2024 - 15:47, Güncelleme: 14.11.2024 - 15:47
 

Kızıldağ’ın geleceği için tarihi adımlar

Oksijen zenginliği bakımından dünyanın en verimli 2.’nci sedir ormanlarına sahip Şarkikaraağaç makus talihini yenmeye hazırlanıyor. İlçe Belediye Başkanı Ali Göçer ve Milletvekili Osman Zabun, Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy ile görüşerek, Kızıldağ Milli Parkı’nın “Turizm Gelişim Bölgesi” olması için girişimlerde bulunmaya başladılar.
Astım hastalarının tedavi merkezi olan, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal zamanında Göğüs Hastalıkları Hastanesi inşaatına başlanan ancak açılamayan, Şarkikaraağaç’ta bulunan Kızıldağ Milli Parkı hak ettiği değeri görmek istiyor. 1988 yılında doğal sit alanı olarak tescil edilen, içinde başta sedir, ardıç, karaçam, köknar, meşe olmak üzere kavak, söğüt ve az miktarda ıhlamur bulunduran Kızıldağ Milli Parkı alt florası çok zengin bir tür yapısına sahip ve 80’in üzerinde tıbbi ve aromatik bitki barındırıyor. KIZILDAĞ’IN TURİZM POTANSİYELİ ARTIRILMALI Doğa harikası Kızıldağ Milli Parkı, tüm dünyadan gelen misafirlerini ağırlarken, bölgenin “Turizm Gelişim Bölgesi” olmaması bir çok yatırımında önünü kesiyor. Şarkikaraağaç Kaymakamlığı ve belediyesi eliyle kısıtlı imkanlarla yatırım yapılmaya çalışılan merkez için, ilçenin Belediye Başkanı Ali Göçer harekete geçti. Başkan Göçer, AK Parti Isparta Milletvekili Osman Zabun ile birlikte, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'u ziyaret ederek, Kızıldağ Milli Parkı'nın “Turizm Gelişim Bölgesi” olarak değerlendirilmesi ve bölgedeki turizm potansiyelinin artırılması konusunda taleplerde bulundu. Başkan Göçer, Bakan Ersoy ile görüşmelerinde, daha önce hasarlı olduğu gerekçesiyle ibadete kapatılan tarihi Merkez Ulu (Fatih) camide hasarların biran önce tamamlanıp restorasyon sonrası en kısa sürede ibadete açılması konusunda da söz aldıklarını kaydetti. Başkan Göçer, “Bakanımızla gerçekleştirdiğimiz görüşmeler, bölgenin turizm altyapısının güçlendirilmesi ve doğal zenginliklerinin daha geniş kitlelere tanıtılması adına son derece verimli oldu. Bu süreç, Şarkikaraağaç’ımızın turizm potansiyelini yükseltme ve yerel kalkınmaya katkı sağlama adına önemli bir adım teşkil etmektedir. Sayın Bakanımıza ve bu projeye destek veren tüm paydaşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu projeyi hayata geçirerek, Şarkikaraağaç’ımızı turizmde daha güçlü bir noktaya taşımayı hedefliyoruz” dedi.
Oksijen zenginliği bakımından dünyanın en verimli 2.’nci sedir ormanlarına sahip Şarkikaraağaç makus talihini yenmeye hazırlanıyor. İlçe Belediye Başkanı Ali Göçer ve Milletvekili Osman Zabun, Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy ile görüşerek, Kızıldağ Milli Parkı’nın “Turizm Gelişim Bölgesi” olması için girişimlerde bulunmaya başladılar.

Astım hastalarının tedavi merkezi olan, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal zamanında Göğüs Hastalıkları Hastanesi inşaatına başlanan ancak açılamayan, Şarkikaraağaç’ta bulunan Kızıldağ Milli Parkı hak ettiği değeri görmek istiyor.

1988 yılında doğal sit alanı olarak tescil edilen, içinde başta sedir, ardıç, karaçam, köknar, meşe olmak üzere kavak, söğüt ve az miktarda ıhlamur bulunduran Kızıldağ Milli Parkı alt florası çok zengin bir tür yapısına sahip ve 80’in üzerinde tıbbi ve aromatik bitki barındırıyor.

KIZILDAĞ’IN TURİZM POTANSİYELİ ARTIRILMALI

Doğa harikası Kızıldağ Milli Parkı, tüm dünyadan gelen misafirlerini ağırlarken, bölgenin “Turizm Gelişim Bölgesi” olmaması bir çok yatırımında önünü kesiyor. Şarkikaraağaç Kaymakamlığı ve belediyesi eliyle kısıtlı imkanlarla yatırım yapılmaya çalışılan merkez için, ilçenin Belediye Başkanı Ali Göçer harekete geçti.

Başkan Göçer, AK Parti Isparta Milletvekili Osman Zabun ile birlikte, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'u ziyaret ederek, Kızıldağ Milli Parkı'nın “Turizm Gelişim Bölgesi” olarak değerlendirilmesi ve bölgedeki turizm potansiyelinin artırılması konusunda taleplerde bulundu.

Başkan Göçer, Bakan Ersoy ile görüşmelerinde, daha önce hasarlı olduğu gerekçesiyle ibadete kapatılan tarihi Merkez Ulu (Fatih) camide hasarların biran önce tamamlanıp restorasyon sonrası en kısa sürede ibadete açılması konusunda da söz aldıklarını kaydetti.

Başkan Göçer, “Bakanımızla gerçekleştirdiğimiz görüşmeler, bölgenin turizm altyapısının güçlendirilmesi ve doğal zenginliklerinin daha geniş kitlelere tanıtılması adına son derece verimli oldu. Bu süreç, Şarkikaraağaç’ımızın turizm potansiyelini yükseltme ve yerel kalkınmaya katkı sağlama adına önemli bir adım teşkil etmektedir.

Sayın Bakanımıza ve bu projeye destek veren tüm paydaşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu projeyi hayata geçirerek, Şarkikaraağaç’ımızı turizmde daha güçlü bir noktaya taşımayı hedefliyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersulh.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.