Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

GELİNCİK ÇİÇEĞİNİN FAYDALARI NELERDİR, NASIL TÜKETİLİR?

Yaşam 27.06.2022 - 13:03, Güncelleme: 27.06.2022 - 13:03
 

GELİNCİK ÇİÇEĞİNİN FAYDALARI NELERDİR, NASIL TÜKETİLİR?

Gelincikgiller familyasına ait bir bitki olan gelincik çiçeği, dünyada çok geniş bir yayılma alanına sahiptir. Kavuşamayan aşkların çiçeği olarak da bilinen gelincik otu, alternatif tıpta kullanılan bitkilerden biridir.
Peki, gelincik çiçeği nasıl kullanılır? İşte, gelincik çiçeğinin faydaları ve kullanımı: Gelincik Çiçeğinin Faydaları Nelerdir? Ağrı kesici: Gelincik çiçeğinin en önemli özelliklerinden biri ağrı kesici olmasıdır. Gelincik çiçeği çayı, baş ağrılarını dindirir, hafif ağrıların iyileşmesini hızlandırır. Cilt sağlığı: İçeriğinde bulunan antioksidanlar cilt sağlığı için oldukça önemlidir. Gelincik çiçeğinden yapılan macunlar, cildin daha parlak, sağlıklı ve canlı görünmesini sağlar. Karışıma az miktarda limon suyu eklenirse, yanık, egzama, kaşıntı ve cilt iltihaplanmalarında kullanılabilir. (Göz ve ağız hariç) Sakinleştiricidir: Gelincik çiçeği sinirlilik, yorgunluk, stres ve uykusuzluk problemlerine karşı da etkilidir. Gelincik çayı vücudun rahatlamasını ve sakinleşmeyi sağlar. Saç sağlığı: Kalsiyum, magnezyum ve çinko bakımından zengin olan gelincik çiçeği, saçların sağlıklı bir şekilde uzamasına yardımcı olur. Ayrıca saçlara parlak bir görünüm katar. Kepekli saçların tedavisinde de kullanılır. Gelincik çiçeği suyu kaynatıp soğutulduktan sonra kepekli bölgelere sürülür. Bağışıklığı güçlendirir: Gelincik tohumunda yüksek oranda çinko vardır. Bu yüzden gelincik çiçeği beyaz kan hücrelerini arttırır ve bağışıklığı güçlendirir. Kalp sağlığı: Demir bakımından zengin olan gelincik çiçeği, kansızlığa iyi gelir. Bu sayede halsizlik ve enerji düşüklüğüne iyi gelir. Kalp sağlığına olumlu etkileri mevcuttur. Kemik sağlığı: Gelincik çiçeği kemik erimesi riskini azaltır, kemik sağlığını korur. Gelincik çiçeği, güzelce yıkanıp temizlendikten sonra kullanıma hazır bir hale gelir. Börek, meze, salata ve kavurma yapımında kullanılır. Ayrıca çay olarak da tüketilebilir. Gelincik çiçeğini güvenilir aktarlardan temin edebilirsiniz. Gelincik Otu Çayı Nasıl Yapılır? 1 litre kaynar suyun içerisine 1 yemek kaşığı gelincik çiçeği eklenir ve 15 dakika demlenmesi için bekletilir. Çay demlendikten sonra süzülür ve bir fincana koyulur. İsteğe göre şekerle tatlandırılarak içilir. Gelincik çiçeği çayı, günde en fazla 1 fincan içilmelidir. Not: Gelincik otunu satın alırken çay yapımında kullanacağınızı mutlaka belirtin. Önemli Not: Gelincik çiçeğinin bebeklerde ve çocuklarda kullanılması sakıncalıdır. Hamilelerin ve emziren annelerin gelincik çiçeği tüketmesi önerilmez. Yetişkin bireyler gelincik çiçeğini tüketmeden önce mutlaka doktora danışmalı, doktorun onay vermediği hiçbir besin tüketilmemelidir.
Gelincikgiller familyasına ait bir bitki olan gelincik çiçeği, dünyada çok geniş bir yayılma alanına sahiptir. Kavuşamayan aşkların çiçeği olarak da bilinen gelincik otu, alternatif tıpta kullanılan bitkilerden biridir.

Peki, gelincik çiçeği nasıl kullanılır? İşte, gelincik çiçeğinin faydaları ve kullanımı:

Gelincik Çiçeğinin Faydaları Nelerdir?

Ağrı kesici: Gelincik çiçeğinin en önemli özelliklerinden biri ağrı kesici olmasıdır. Gelincik çiçeği çayı, baş ağrılarını dindirir, hafif ağrıların iyileşmesini hızlandırır.

Cilt sağlığı: İçeriğinde bulunan antioksidanlar cilt sağlığı için oldukça önemlidir. Gelincik çiçeğinden yapılan macunlar, cildin daha parlak, sağlıklı ve canlı görünmesini sağlar. Karışıma az miktarda limon suyu eklenirse, yanık, egzama, kaşıntı ve cilt iltihaplanmalarında kullanılabilir. (Göz ve ağız hariç)

Sakinleştiricidir: Gelincik çiçeği sinirlilik, yorgunluk, stres ve uykusuzluk problemlerine karşı da etkilidir. Gelincik çayı vücudun rahatlamasını ve sakinleşmeyi sağlar.

Saç sağlığı: Kalsiyum, magnezyum ve çinko bakımından zengin olan gelincik çiçeği, saçların sağlıklı bir şekilde uzamasına yardımcı olur. Ayrıca saçlara parlak bir görünüm katar. Kepekli saçların tedavisinde de kullanılır. Gelincik çiçeği suyu kaynatıp soğutulduktan sonra kepekli bölgelere sürülür.

Bağışıklığı güçlendirir: Gelincik tohumunda yüksek oranda çinko vardır. Bu yüzden gelincik çiçeği beyaz kan hücrelerini arttırır ve bağışıklığı güçlendirir.

Kalp sağlığı: Demir bakımından zengin olan gelincik çiçeği, kansızlığa iyi gelir. Bu sayede halsizlik ve enerji düşüklüğüne iyi gelir. Kalp sağlığına olumlu etkileri mevcuttur.

Kemik sağlığı: Gelincik çiçeği kemik erimesi riskini azaltır, kemik sağlığını korur.

Gelincik çiçeği, güzelce yıkanıp temizlendikten sonra kullanıma hazır bir hale gelir. Börek, meze, salata ve kavurma yapımında kullanılır. Ayrıca çay olarak da tüketilebilir. Gelincik çiçeğini güvenilir aktarlardan temin edebilirsiniz.

Gelincik Otu Çayı Nasıl Yapılır?

1 litre kaynar suyun içerisine 1 yemek kaşığı gelincik çiçeği eklenir ve 15 dakika demlenmesi için bekletilir. Çay demlendikten sonra süzülür ve bir fincana koyulur. İsteğe göre şekerle tatlandırılarak içilir. Gelincik çiçeği çayı, günde en fazla 1 fincan içilmelidir.

Not: Gelincik otunu satın alırken çay yapımında kullanacağınızı mutlaka belirtin.

Önemli Not: Gelincik çiçeğinin bebeklerde ve çocuklarda kullanılması sakıncalıdır. Hamilelerin ve emziren annelerin gelincik çiçeği tüketmesi önerilmez. Yetişkin bireyler gelincik çiçeğini tüketmeden önce mutlaka doktora danışmalı, doktorun onay vermediği hiçbir besin tüketilmemelidir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersulh.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.