Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Coğrafya Öğrencilerine Uygulamalı Doğa Eğitimi Gerçekleştirildi

ısparta 25.12.2024 - 15:56, Güncelleme: 25.12.2024 - 15:56
 

Coğrafya Öğrencilerine Uygulamalı Doğa Eğitimi Gerçekleştirildi

​23 Aralık 2024 tarihinde, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Coğrafya Bölümü öğrencileri için düzenlenen uygulamalı arazi çalışmasında, Bölgemizin önemli korunan alanlarında doğa eğitimi gerçekleştirildi. Eğitim programına Milli Parklar Şube Müdürü İsmail SEVİMLER ve MAKÜ Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kadir TUNCER öncülük etti. Uygulamalı doğa eğitim programında öğrencilere saha çalışmaları sırasında korunan alanların doğal ve ekolojik değerleri, korunan alan planlaması hakkında bilgilendirmeler aktarıldı. Uygulamalı doğa eğitimi kapsamında Burdur Gölü Sulak Alanı, Isparta Gölcük Tabiat Parkı, Isparta Eğirdir Gölü Sulak Alanı, Isparta Aksu Zindan Mağarası, Isparta Eğirdir Kovada Gölü Milli Parkı ve Isparta Eğirdir Kasnak Meşesi Tabiatı Koruma Alanı ziyaret edildi. Yapılan etkinlikte öğrenciler, bölgemizdeki korunan alanların zengin biyolojik çeşitliliğini ve doğal değerlerini yakından inceleme fırsatı bulurken, sahada yapılan bilgilendirmelerle sürdürülebilir koruma anlayışını daha iyi kavrama imkânı elde ettiler. Etkinlik kapsamında öğrencilere, bölgedeki milli parkların jeomorfolojik özelliklerini ayrıntılı bir şekilde anlatıldı. Fiziki coğrafya perspektifiyle Burdur ve Isparta'daki doğal oluşumların, buzul aşındırma süreçlerinin ve akarsu morfolojisinin bölge peyzajına etkilerini değerlendirildi. Ayrıca, Gölcük Tabiat Parkı ve Kovada Gölü Milli Parkı'nda görülen volkanik ve tektonik süreçlerin, bölgenin jeomorfolojik yapısını nasıl şekillendirdiğine dair örnekler verildi. Küresel iklim değişikliğinin bölgedeki korunan alanlara etkisini tartışarak, bu etkilerin sürdürülebilir doğa koruma stratejileri üzerindeki önemine dikkat çekildi. Öğrencilere arazi çalışmaları sırasında jeomorfolojik analiz yöntemleriyle ilgili uygulamalı bilgiler aktarıldı. Doğa eğitimi etkinliği, hem akademik hem de pratik anlamda geleceğin coğrafya uzmanlarına önemli katkılar sağladı. Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Bölge Müdürlüğümüz bu tür etkinliklerle doğa koruma bilincini genç nesillere aşılamaya devam ediyor.  

​23 Aralık 2024 tarihinde, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Coğrafya Bölümü öğrencileri için düzenlenen uygulamalı arazi çalışmasında, Bölgemizin önemli korunan alanlarında doğa eğitimi gerçekleştirildi. Eğitim programına Milli Parklar Şube Müdürü İsmail SEVİMLER ve MAKÜ Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kadir TUNCER öncülük etti.

Uygulamalı doğa eğitim programında öğrencilere saha çalışmaları sırasında korunan alanların doğal ve ekolojik değerleri, korunan alan planlaması hakkında bilgilendirmeler aktarıldı. Uygulamalı doğa eğitimi kapsamında Burdur Gölü Sulak Alanı, Isparta Gölcük Tabiat Parkı, Isparta Eğirdir Gölü Sulak Alanı, Isparta Aksu Zindan Mağarası, Isparta Eğirdir Kovada Gölü Milli Parkı ve Isparta Eğirdir Kasnak Meşesi Tabiatı Koruma Alanı ziyaret edildi. Yapılan etkinlikte öğrenciler, bölgemizdeki korunan alanların zengin biyolojik çeşitliliğini ve doğal değerlerini yakından inceleme fırsatı bulurken, sahada yapılan bilgilendirmelerle sürdürülebilir koruma anlayışını daha iyi kavrama imkânı elde ettiler. Etkinlik kapsamında öğrencilere, bölgedeki milli parkların jeomorfolojik özelliklerini ayrıntılı bir şekilde anlatıldı. Fiziki coğrafya perspektifiyle Burdur ve Isparta'daki doğal oluşumların, buzul aşındırma süreçlerinin ve akarsu morfolojisinin bölge peyzajına etkilerini değerlendirildi. Ayrıca, Gölcük Tabiat Parkı ve Kovada Gölü Milli Parkı'nda görülen volkanik ve tektonik süreçlerin, bölgenin jeomorfolojik yapısını nasıl şekillendirdiğine dair örnekler verildi. Küresel iklim değişikliğinin bölgedeki korunan alanlara etkisini tartışarak, bu etkilerin sürdürülebilir doğa koruma stratejileri üzerindeki önemine dikkat çekildi. Öğrencilere arazi çalışmaları sırasında jeomorfolojik analiz yöntemleriyle ilgili uygulamalı bilgiler aktarıldı. Doğa eğitimi etkinliği, hem akademik hem de pratik anlamda geleceğin coğrafya uzmanlarına önemli katkılar sağladı. Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Bölge Müdürlüğümüz bu tür etkinliklerle doğa koruma bilincini genç nesillere aşılamaya devam ediyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersulh.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.