Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam
ENVER TAHA AYDIN
Köşe Yazarı
ENVER TAHA AYDIN
 

BUNUN ADI SAVURGANLIKTIR

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen 31 Mart yerel seçimlerinden önce ne ile eleştirildiyse aynılarını yapmaya devam ediyor. Başdeğirmen, onca eleştiriye rağmen oyunu artırarak tekrar seçilmesini, “doğru yapıyorum demek ki” diye değerlendiriyor olacak ki, bildiğinden şaşmıyor. Seçimlerden önce, belediyeye ait, içinde yeşil alanların da bulunduğu yüzlerce arsanın satılması eleştirilmişti. Şükrü Başdeğirmen bu uygulamasına aynen devam ediyor ve bunu savunuyor. KÖPEK MAMASI TASARRUF TEDBİRLERİNE GİRMİYOR MU? Başdeğirmen’in eleştirildiği bir diğer konu ise belediyenin bütçesinin, yani sizin vergilerinizin kedi köpek mamasına harcanması idi. Hatırlayacaksınız; Mayıs ayı meclisinde içme suyuna yüzde 500’lere varan oranda, belediyenin diğer gelir kalemlerine ise afaki oranda artışlar getirilmişti. Buna ilaveten halk otobüslerine de yüzde 65 gibi astronomik bir zam uygulanmıştı. Vatandaşı direk ilgilendiren kalemlerde fahiş zamlar yapılırken, belediyenin bütçesinden milyonlarca liralık, tonlarca kedi-köpek maması alımı için ihaleye çıkıldı. Bildiğiniz gibi; hükümet tasarruf tedbirleri açıkladı. Buna göre, memurun servisi kaldırıldı, öğrencinin bir öğünlük yemeği bile iptal edildi. Okullarda su ısıtıcısı bile yasaklandı. CUMHURBAŞKANININ SÖYLEDİKLERİNE UYMUYORLAR Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Biz tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan kamu malının korunmasına son 21 yılda daima ihtimam göstermiş bir hükümetiz. Bu çerçevede tasarruf tedbirlerine istisnasız olarak tüm kamu idarelerimiz ve personeli uymak zorundadır. Harcanan her kuruşun hesabını soran bir bakış açısını egemen kılıyoruz” derken kedi-köpek mamasına milyonlarca lira harcamak savurganlık olmuyor mu? Buradan yetkili ve ilgililere sesleniyorum; bu savurganlığın önüne geçin. Ben evimde 4 tane kedi besleyen hayvansever bir insanım. Sokak hayvanları konusunda da son derece hassas ve duyarlı bir vatandaşım. Ancak sokak hayvanlarının beslenmesinin yolu bu değil. Sokaktaki canlarımızı kamu kurum ve kuruluşlarından buna ilaveten de fabrikalardan çıkan yemek artıklarıyla da besleyebiliriz. Her konuda uygulanan tasarruf tedbirinin bu konuda da uygulanmasını öneriyorum.
Ekleme Tarihi: 20 Temmuz 2024 - Cumartesi

BUNUN ADI SAVURGANLIKTIR

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen 31 Mart yerel seçimlerinden önce ne ile eleştirildiyse aynılarını yapmaya devam ediyor. Başdeğirmen, onca eleştiriye rağmen oyunu artırarak tekrar seçilmesini, “doğru yapıyorum demek ki” diye değerlendiriyor olacak ki, bildiğinden şaşmıyor.

Seçimlerden önce, belediyeye ait, içinde yeşil alanların da bulunduğu yüzlerce arsanın satılması eleştirilmişti. Şükrü Başdeğirmen bu uygulamasına aynen devam ediyor ve bunu savunuyor.

KÖPEK MAMASI TASARRUF

TEDBİRLERİNE GİRMİYOR MU?

Başdeğirmen’in eleştirildiği bir diğer konu ise belediyenin bütçesinin, yani sizin vergilerinizin kedi köpek mamasına harcanması idi. Hatırlayacaksınız; Mayıs ayı meclisinde içme suyuna yüzde 500’lere varan oranda, belediyenin diğer gelir kalemlerine ise afaki oranda artışlar getirilmişti. Buna ilaveten halk otobüslerine de yüzde 65 gibi astronomik bir zam uygulanmıştı.

Vatandaşı direk ilgilendiren kalemlerde fahiş zamlar yapılırken, belediyenin bütçesinden milyonlarca liralık, tonlarca kedi-köpek maması alımı için ihaleye çıkıldı. Bildiğiniz gibi; hükümet tasarruf tedbirleri açıkladı. Buna göre, memurun servisi kaldırıldı, öğrencinin bir öğünlük yemeği bile iptal edildi. Okullarda su ısıtıcısı bile yasaklandı.

CUMHURBAŞKANININ

SÖYLEDİKLERİNE UYMUYORLAR

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Biz tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan kamu malının korunmasına son 21 yılda daima ihtimam göstermiş bir hükümetiz. Bu çerçevede tasarruf tedbirlerine istisnasız olarak tüm kamu idarelerimiz ve personeli uymak zorundadır. Harcanan her kuruşun hesabını soran bir bakış açısını egemen kılıyoruz” derken kedi-köpek mamasına milyonlarca lira harcamak savurganlık olmuyor mu?

Buradan yetkili ve ilgililere sesleniyorum; bu savurganlığın önüne geçin. Ben evimde 4 tane kedi besleyen hayvansever bir insanım. Sokak hayvanları konusunda da son derece hassas ve duyarlı bir vatandaşım. Ancak sokak hayvanlarının beslenmesinin yolu bu değil. Sokaktaki canlarımızı kamu kurum ve kuruluşlarından buna ilaveten de fabrikalardan çıkan yemek artıklarıyla da besleyebiliriz. Her konuda uygulanan tasarruf tedbirinin bu konuda da uygulanmasını öneriyorum.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersulh.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.