Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Tesadüfen buldukları Osmanlı dönemine ait tapuyla 7,5 milyon dolar kazandılar

ısparta 25.07.2024 - 12:34, Güncelleme: 25.07.2024 - 12:34
 

Tesadüfen buldukları Osmanlı dönemine ait tapuyla 7,5 milyon dolar kazandılar

Isparta'da 64 yıl önce bir sandık içinde bulunan ve Osmanlı dönemine ait olduğu belirlenen tapuların gizemi çözüldü.
Tapuların, Tarihi Çardaklı Hamamı ve çevresindeki konak arazisini kapsadığı ortaya çıktı ve mahkeme tapuların Hüseyin Ağa'nın soyundan gelen mirasçılara ait olduğunu tescil etti. 1960 yılında açılan veraset davası sürecinde, Hüseyin Ağa'nın yaklaşık 80 yıl önce yıkılan konak ve Çardaklı Hamamı'nın bulunduğu alan için toplam 16 mirasçı adına 12 mirasçılık tespit davası açıldı. Bu davalar, 2021 ve 2022 yıllarında sonuçlandı ve geçen yıl şubat ayında son dava karara bağlandı. Avukat Gülen Dokuzoğlu Can, miras davalarını kazandıklarını ve geçen yılın Mart ayında Fatih Tapu Müdürlüğü'ne başvurarak tapuların tescil edildiğini açıkladı. Tapuların değeri 7.5 milyon dolar civarında olduğu belirtilirken, bu süreçte yapılan nüfus kayıt güncellemeleri ve diğer işlemler tamamlandı. Osmanlıca tapu belgelerinin tesadüfen bulunmasıyla başlayan uzun süreçli hukuki mücadele sonucunda mirasçılar, tarihi miraslarını sahiplenmiş oldu ve tapularını resmi olarak tescil ettirdi. (HABER MERKEZİ)
Isparta'da 64 yıl önce bir sandık içinde bulunan ve Osmanlı dönemine ait olduğu belirlenen tapuların gizemi çözüldü.

Tapuların, Tarihi Çardaklı Hamamı ve çevresindeki konak arazisini kapsadığı ortaya çıktı ve mahkeme tapuların Hüseyin Ağa'nın soyundan gelen mirasçılara ait olduğunu tescil etti.

1960 yılında açılan veraset davası sürecinde, Hüseyin Ağa'nın yaklaşık 80 yıl önce yıkılan konak ve Çardaklı Hamamı'nın bulunduğu alan için toplam 16 mirasçı adına 12 mirasçılık tespit davası açıldı. Bu davalar, 2021 ve 2022 yıllarında sonuçlandı ve geçen yıl şubat ayında son dava karara bağlandı.

Avukat Gülen Dokuzoğlu Can, miras davalarını kazandıklarını ve geçen yılın Mart ayında Fatih Tapu Müdürlüğü'ne başvurarak tapuların tescil edildiğini açıkladı. Tapuların değeri 7.5 milyon dolar civarında olduğu belirtilirken, bu süreçte yapılan nüfus kayıt güncellemeleri ve diğer işlemler tamamlandı.

Osmanlıca tapu belgelerinin tesadüfen bulunmasıyla başlayan uzun süreçli hukuki mücadele sonucunda mirasçılar, tarihi miraslarını sahiplenmiş oldu ve tapularını resmi olarak tescil ettirdi. (HABER MERKEZİ)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersulh.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.