Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Minik Eller Dokudu Gelenek Yaşatıldı

ısparta 10.12.2024 - 15:06, Güncelleme: 10.12.2024 - 15:06
 

Minik Eller Dokudu Gelenek Yaşatıldı

Süleyman Demirel Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri, “Minik Ellerden Dokuma Sanatı” projesiyle Gelincik İlkokulunda dokuma sanatı etkinliği düzenledi. Süleyman Demirel Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel dokuma sanatını çocuklarla buluşturmak amacıyla “Minik Ellerden Dokuma Sanatı” projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında, Gelincik İlkokulu öğrencileri 23 Kasım 2024 tarihinde düzenlenen etkinlikte dokuma tezgahlarıyla buluştu. Isparta Etnografya Halı ve Kilim Müzesi Müdürü İhsan Akkuş’un iş birliğiyle eğitimciler okula getirilerek öğrencilere dokuma eğitimi verdiler. Etkinliğinin ilk gününde çocuklar, minyatür dokuma tezgahlarında kendi eserlerini dokudu. Etkinliğin ikinci aşamasında ise çocukların ürettikleri eserler, 27 Kasım’da Gelincik İlkokulunda düzenlenen sergide veliler ve köy halkıyla paylaşıldı. Projenin kapanış sergisi kapsamında ise, eserler 6-7 Aralık’ta İyaşPark Alışveriş Merkezinde iki gün boyunca sergilendi. Projeyi SDÜ İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri Hacer Zengin, Ezgi Aras, Nuray Erdem, Elif Yavuz, Ali Tosun, İbrahim Özdemir, Ümmühan Akbulut ve Zişan Kırlı hayata geçirdi. Proje hakkında değerlendirmelerde bulunan İhsan Akkuş, projenin kültürel mirasın yaşatılması adına önemli bir adım olduğunu belirterek “Çocuklarımızın dokuma sanatıyla tanışmasını ve yaratıcılıklarını geliştirmelerini sağlamak adına böyle bir projeyi hayata geçiren SDÜ öğrencilerine gönülden teşekkür ederiz.” dedi. Projede ekibi adına Nuray Erdem ise “Çocukların kendi emekleriyle bir şeyler ortaya çıkardıklarında gözlerindeki mutluluk görülmeye değerdi.” ifadelerini kullandı.

Süleyman Demirel Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri, “Minik Ellerden Dokuma Sanatı” projesiyle Gelincik İlkokulunda dokuma sanatı etkinliği düzenledi.

Süleyman Demirel Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel dokuma sanatını çocuklarla buluşturmak amacıyla “Minik Ellerden Dokuma Sanatı” projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında, Gelincik İlkokulu öğrencileri 23 Kasım 2024 tarihinde düzenlenen etkinlikte dokuma tezgahlarıyla buluştu.

Isparta Etnografya Halı ve Kilim Müzesi Müdürü İhsan Akkuş’un iş birliğiyle eğitimciler okula getirilerek öğrencilere dokuma eğitimi verdiler. Etkinliğinin ilk gününde çocuklar, minyatür dokuma tezgahlarında kendi eserlerini dokudu. Etkinliğin ikinci aşamasında ise çocukların ürettikleri eserler, 27 Kasım’da Gelincik İlkokulunda düzenlenen sergide veliler ve köy halkıyla paylaşıldı. Projenin kapanış sergisi kapsamında ise, eserler 6-7 Aralık’ta İyaşPark Alışveriş Merkezinde iki gün boyunca sergilendi.

Projeyi SDÜ İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri Hacer Zengin, Ezgi Aras, Nuray Erdem, Elif Yavuz, Ali Tosun, İbrahim Özdemir, Ümmühan Akbulut ve Zişan Kırlı hayata geçirdi. Proje hakkında değerlendirmelerde bulunan İhsan Akkuş, projenin kültürel mirasın yaşatılması adına önemli bir adım olduğunu belirterek “Çocuklarımızın dokuma sanatıyla tanışmasını ve yaratıcılıklarını geliştirmelerini sağlamak adına böyle bir projeyi hayata geçiren SDÜ öğrencilerine gönülden teşekkür ederiz.” dedi. Projede ekibi adına Nuray Erdem ise “Çocukların kendi emekleriyle bir şeyler ortaya çıkardıklarında gözlerindeki mutluluk görülmeye değerdi.” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersulh.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.