“Metaverse Türkiye Girişimcilik Maratonu” Sona Erdi
“Metaverse Türkiye Girişimcilik Maratonu” Sona Erdi
“Metaverse Türkiye Girişimcilik Maratonu” Sona Erdi
Süleyman Demirel Üniversitesi Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen “Metaverse Türkiye Girişimcilik Maratonu” sona erdi.
Süleyman Demirel Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen maratona, ülkemizin farklı üniversitelerinden çok sayıda öğrenci katıldı. Türkiye'nin ilk Metaverse Girişimcilik Maratonu olma özelliğine sahip etkinlik kapsamında çevrim içi eğitim ve söyleşiler gerçekleştirildi; Blockchain uzmanlarının, eğitmenlerin ve firma kurucularının bulunduğu mentor destekleri verildi.
Ülkemizde ilk kez düzenlenen maratonun açılış oturumu 9 Mayıs 2022 Pazartesi günü Zoom ve Akademix Tv Youtube kanalı üzerinden canlı olarak 4 gün boyunca gerçekleştirilen program ile başladı. Programlar kapsamında, SODİMER Başkanı-Türkiye Metaverse Platform Kurucusu Prof. Dr. Levent Eraslan, GamFed Türkiye–TOYED Derneği Kurucusu Ercan Altuğ Yılmaz, Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Pınar Göktaş, Araştırma ve Yenilikçilik Direktörü Prof. Dr. Serdal Terzi, Harvard Business Review yazarı Atıf Ünaldı, Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Araştırma Merkezi (SODİMER) Bilim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aylin Tutgun Ünal, Metaverse Hackathonu'nda birinci olan VTheatron ekibi üyeleri Ali Leylekoğlu ve Doruk Kaya, SODİMER Başkan Danışmanları Bünyamin Emeç ve Emre Kutlu ile SODİMER Bilim Kurulu Üyesi Ergi Şener, Isparta HADO Temsilcisi Sunay Güngör Gülsoy, Teknospor HADO Türkiye Direktörü Koray Erdemir, Gamfed Türkiye Tasarım Ekip Kaptanları Melisa Karataş ve Hasan Değirmenci, katılımcılarla buluşarak kendi alanlarında “metaverse” kavramını ele aldı. 1000’i aşkın izleyicinin yoğun ilgisiyle çevrim içi oturumlar sona erdi.
“Metaverse Türkiye Girişimcilik Maratonu”nun yüz yüze oturumlarının açış töreni ise 13 Mayıs Cuma günü Üniversitemiz Atatürk Kapalı Spor Salonunda yapıldı. Türkiye'nin farklı illerinden 200’e yakın proje başvurusunun alındığı ve alanında uzman akademisyenlerin, blockchain uzmanlarının, eğitmenlerin ve firma kurucularının yer aldığı maratonun yüz yüze etkinliklerinin açış konuşmasını SDÜ Araştırma ve Yenilikçilik Direktörü Prof. Dr. Serdal Terzi, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, GİMER Müdürü Doç. Dr. Pınar Göktaş, GamFed Türkiye/TOYED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Arş. Gör. Afra Çalık, Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz yaptı.
Maratonda ayrıca, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Saltan ve Metaverse Türkiye Girişimcilik Maratonu jüri üyeleri sanal evrende fiziksel bir çaba harcamadan gerçek dünya algısını yaratan çok boyutlu metaverse VR gözlüklerini deneyimlerken SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, maraton düzenleme kurulu adına SDÜ Araştırma ve Yenilikçilik Direktörü Prof. Dr. Serdal Terzi’ye, GİMER Müdürü Doç. Dr. Pınar Göktaş’a ve GamFed TÜRKİYE Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Araştırma Görevlisi Afra Çalık’a teşekkür belgelerini verdi.
Türkiye’nin farklı illerinden başvuran 200’e yakın metaverse dünyasına ilgili ve girişimci ruha sahip ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencisi arasından 50 katılımcı komite tarafından belirlendi. Üniversitemiz ev sahipliğinde SDÜ Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Pınar Göktaş, SDÜ Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Öğr. Gör. S. Nilay Şengöl, CORBİZ Kurumsal İş Çözümleri Kurucusu M. Enes Övünç, DK Eğitim Akademi Kurucusu Duygu Kurnaz, Geliştirici Özgür Gül ve Kripto Para & Blockchain Uzmanı Recep Deniz mentorlüğünde projelerini oluşturdu.
Maratonu ilk olarak çevrim içi takip ettiklerini belirten öğrenciler, edindikleri bilgileri mentorlardan aldıkları fikir destekleriyle projelerini belli bir seviyeye getirdiklerini ifade ettiler. Geliştirdikleri projelerin yanı sıra kurulan arkadaşlıklardan dolayı mutluluklarını dile getiren öğrenciler, “Metaverse’ün mimarlıktan, mühendisliğe kadar birçok sektöre giriş yapacağını düşünüyoruz. Maratonun sonucu çok önemli fakat bizim için daha önemlisi bizim burada farklı insanlarla tanışmamız, birlikte proje oluşturabilmemizdi. Üniversite öğrencilerine bu tecrübeyi yaşama imkânı sunan SDÜ’ye teşekkür ediyoruz.” dedi.
Yeni modern dijitalleşme sürecinin bir parçası olan metaverse ile genç yeteneklerin buluşmasını ve bu alanda sahip olunan iş fikirlerinin 48 saatte ürüne dönüştürülmesini sağlayan maratonun jüri oturumunda, katılımcılara sektördeki uzman ve yatırımcılar karşısında sunum yapma fırsatı verildi. 15 Mayıs Cuma günü gerçekleştirilen jüri oturumunda katılım sağlayan jüri üyeleri arasında yer alan Harvard Business Review Yazarı Atıf Ünaldı, SDÜ Öğretim Üyesi ve Plazmatek kurucusu Prof. Dr. Lütfi Öksüz, SDÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Zihni Tunca, Isparta İş-Kur İl Müdürü Mustafa Höke , TOBB Genç Girişimciler Kurulu Batı Akdeniz Bölge Temsilcisi ve Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Büyükçulcu, Isparta Sanayi Bilim ve Teknoloji İl Müdürü Tufan Uysal, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Volkan Güler, KOSGEB Isparta İl Müdürü Yurdun Yıldırım, ödüllerini SDÜ Araştırma ve Yenilikçilik Direktörü Prof. Dr. Serdal Terzi’den alırken bütün katılımcı öğrencilere de projelerinde başarılar dilediler.
SDÜ Araştırma ve Yenilikçilik Direktörü Prof. Dr. Serdal Terzi, katılım sağlayan bütün Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencilerine SDÜ ön kuluçka desteği ve sınırsız prototip atölyesi kullanımı imkanı verdiklerini belirtirken, dereceye giren öğrenciler için DK Eğitim Akademi’den metaverse eğitimi ve TOYED’den oyunlaştırma-101 eğitim ödülü kazandılar.
Mehmet Kamil Pınar liderliğinde İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Ege Üniversitesi öğrencileri Muratcan Bilgiç, Elif Beyzanur Oruç ve Çağla Sude Gönül’den oluşan “Mate” isimli ekibin projesi birinci, Süleyman Demirel Üniversitesi ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi öğrencileri Eyşa Dilber Çakıl ile Anıl Boybek’ten oluşan “Snow Crash” isimli ekibin projesi ikinci, Yunus İnal liderliğinde Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencileri Faruk Durna, Enis Özgür ile Mehmet Can Araz’dan oluşan “Yügen” isimli ekibin projesi ise üçüncü oldu.
METAVERSE TÜRKİYE GİRİŞİMCİLİK MARATONU DÜZENLEME KURULU
SDÜ Araştırma ve Yenilikçilik Direktörü Prof. Dr. Serdal Terzi
SDÜ Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Pınar Göktaş
SDÜ Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Öğr. Gör. S. Nilay Şengöl
SDÜ YETEM Yenilikçi Teknolojiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Hidayet Yıldız
Gamfed Türkiye /TOYED Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Altuğ Yılmaz
Gamfed Türkiye /TOYED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Arş. Gör. Afra Çalık
Metaverse Türkiye Girişimcilik Maratonu Jüri Üyeleri
Gamfed Türkiye /TOYED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Arş. Gör. Afra Çalık
Harvard Business Review Yazarı Atıf Ünaldı
SDÜ Öğretim Üyesi ve Plazmatek kurucusu Prof. Dr. Lütfi Öksüz
SDÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Zihni Tunca
Isparta İş-Kur İl Müdürü Mustafa Höke
TOBB Genç Girişimciler Kurulu Batı Akdeniz Bölge Temsilcisi ve Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Büyükçulcu
SDÜ Araştırma ve Yenilikçilik Direktörü Prof. Dr. Serdal Terzi
Isparta Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tufan Uysal
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Volkan Güler
KOSGEB Isparta İl Müdürü Yurdun Yıldırım
Metaverse Türkiye Girişimcilik Maratonu Mentorlar
SDÜ Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Pınar Göktaş
SDÜ Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Öğr. Gör. S. Nilay Şengöl
CORBİZ Kurumsal İş Çözümleri Kurucusu M. Enes Övünç
DK Eğitim Akademi Kurucusu Duygu Kurnaz
Geliştirici Özgür Gül Kripto Para & Blockchain Uzmanı Recep Deniz
Metaverse Türkiye Girişimcilik Maratonu Organizasyon/Destek
SDÜ Rektörlüğü
SDÜ Strateji Daire Başkanlığı
SDÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı
SDÜ KİMER-Kurumsal İletişim Merkezi
SDÜ GİMER- Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi
Akademix TV Ekibi
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.