II. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Eğitimi Çalıştayı Gerçekleştirildi
II. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Eğitimi Çalıştayı Gerçekleştirildi
Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü tarafından başlatılan “II. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Eğitimi Çalıştayı: Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Eğitimde Yeni Arayışlar” Çalıştayı Türkiye’deki Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Çalıştayda, “dijitalleşme”, “yapay zeka”, “yükseköğretimde değişen eğilimler”, “demografik değişimler”, “yeni jenerasyonların beklenti ve talepleri” gibi pek çok değişkenin bu alandaki üniversite eğitimine getirdiği yenilik ve potansiyeller yedi farklı oturumda “eğitim yöntemleri”, “kalite”, “akreditasyon” ve “uluslararasılaşma”, “sektörle ilişkiler” ve “staj”, “mezunlarla etkileşim”,” teori ve uygulama” çerçevesinde ele alındı.
Açış oturumu, Türkiye Cumhuriyeti Bakü Büyükelçiliği Çalışma ve Sosyal Güvenlik Müşaviri Prof. Dr. Fatih Bilal Alodalı’nın moderatörlüğünde gerçekleşti. Açış konuşmacılarından Aksaray Üniversitesinin eski Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Türk İslam geleneğinde çevre yönetiminin Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi eğitimine nasıl entegre edilmesi gerektiği ile ilgili biler paylaştı. Boğaziçi Üniversitesi eski İİBF Dekanı Prof. Dr. Murat Önder ise, yükseköğretimde kalite ve akreditasyon süreçlerinin önemi üzerinde durdu. Ayrıca, Prof. Dr. Ahmet Nohutçu ve Prof. Dr. Hüseyin Gül, bölümlerde eğitim metodolojileri ve akademik standartlar ile kent ve hukuk anabilim dallarının bölüm içerisindeki geleceği hakkında detaylı değerlendirmelerde bulundular.
SDÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Mehmet Kiriş çalıştayda yaptığı konuşmada, farklı alanların kendilerini değerlendirmelerinin ve üniversite eğitiminde kaliteli ve yenilikçi yöntemlerle güncel bakış açısı oluşturmalarının önemine dikkat çekti.
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Elvettin Akman ise çalıştayın özellikle eğitim müfredatları ve akademik yapının geliştirilmesi yönünde önemli bir katkı olduğunu belirterek yeni nesil eğitim yöntemleri, uluslararası akreditasyon süreçleri ve kalite standartlarına odaklanmasıyla, katılımcıların farklı bakış açıları ve deneyimlerini paylaşmasını sağladığını dile getirdi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.