Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Burnumuzun dibindeki suyu Konya’ya kaptıracağız!

ısparta 23.07.2024 - 14:37, Güncelleme: 23.07.2024 - 14:37
 

Burnumuzun dibindeki suyu Konya’ya kaptıracağız!

Kuraklığın tavan yaptığı, Isparta'nın içme sularının hızla tükendiği, gölümüzün geri çekildiği şu günlerde Isparta olarak çevre şehirlere verebilecek suyumuzun olmadığını belirterek suyumuza sahip çıkmaya davet ediyoruz.
Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkan Adayı Recep Konuk, seçim çalışmalarına dün de devam etti. Bilindiği gibi mevcut yönetim Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi’ndeki 4 yıllık dönemlerini tamamlayamadan, geçtiğimiz hafta baskın seçim mahiyetinde, 27 Temmuz’da yapılmak üzere Seçimli Genel Kurul kararı almıştı. Karar sonrası hızlı bir şekilde organize olarak, Konya Şeker ve iştiraklerinde oluşan zaafları gidermek için, daha adil, daha kapsayıcı bir yönetim için, Torku’nun yeniden gıda sektörünün dev markalarından biri konumuna dönebilmesi için adaylığını açıklayan Recep Konuk, dün de Taraşçı, İncesu, Kesecik, Gökhüyük, Kuran, Kumluca, Ortakaraören, Yalıhüyük ve Akkise Mahallelerinde kavurucu sıcağa rağmen çiftçilerle bir araya geldi.  Kooperatif ortaklarıyla yaptığı sohbetlerde başkan adayı olma kararını vermesinde en önemli etkenin, Konya Şeker’de yaşanan yönetim sıkıntıları ve zafiyetleri olduğunun altını çizen Konuk, eğer gerekli tedbirler alınmazsa, birkaç yıl sonra Konya Ovasında tarım yapılamaz hale geleceğine de işaret ederek, “keşke kurumu düzgün yönetselerdi, keşke kurumların ve Torku markamızın marka değerini çökertmeselerdi, biz kendilerine destek olurduk. Ama gelinen noktada bu kararı almak zorunda kaldık” sözleriyle yaşanan süreci ifade etti.  “OVA’NIN KUZEYİ İÇİN HAVZA DIŞI SU LAZIM” Vatandaşlardan gelen su ile ilgili sorulara da yanıt veren Recep Konuk, su olmazsa tarımın olmayacağına işaret etti. Manavgat suyunun Konya Ovasına akıtılması ile Karasu’nun Konya Ovasına aktarılması projelerinin hayata geçirtilmesini mutlak surette sağlamak zorunda olduklarını söyleyen Konuk şöyle konuştu; “Su ile ilgili bana ‘sen ne yaptın’ diyenler var. Duysunlar. Konya Ovasına havza dışından su temin edilmesi için o üç etüt raporu milletvekilliğim döneminde benim ısrarlı takibim sonucu hazırlandı. Birincisi Manavgat Çayından Ovaya su getirilmesine dair etüt çalışması. Bu suyun ana kaynağı Isparta Köprü Çay. Yıllık 609 milyon metreküp su getirme imkânımız var bu proje yapılırsa. İkinci proje Karasu’nun suyunu hiç enerji harcamadan cazibe ile Konya Ovasına indirmek. Üçüncüsü de Ankara’da şebeke suyu olarak kullanılmak üzere getirilen ancak artık kullanılmayan suyun ovanın kuzeyine getirilmesi. Üçü de fizıbıl olan, yani yapılabilir olan bu çalışmaların projelendirilmesi çalışmasını da başlattırmıştım. Birileri bu çalışmaları takip edecek, yatırımı isteyecek ki suyu getirmek için kazma vurulsun. Benden sonra ne yazık ki Konya’ya havza dışından su getirebileceğimiz bu iki proje sahipsiz kaldı. Merak etmeyin bu üç projenin sahibi geri gelecek ve bu üç sulama yatırımı da başlayacak.” Recep Konuk'un bu açıklamalarının ardından bizlerde sorumlu gazetecilik anlayışıyla Isparta milletvekillerini göreve çağırıyoruz. Kuraklığın tavan yaptığı, Isparta'nın içme sularının hızla tükendiği, gölümüzün geri çekildiği şu günlerde Isparta olarak çevre şehirlere verebilecek suyumuzun olmadığını belirterek suyumuza sahip çıkmaya davet ediyoruz. (HABER MERKEZİ)
Kuraklığın tavan yaptığı, Isparta'nın içme sularının hızla tükendiği, gölümüzün geri çekildiği şu günlerde Isparta olarak çevre şehirlere verebilecek suyumuzun olmadığını belirterek suyumuza sahip çıkmaya davet ediyoruz.

Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkan Adayı Recep Konuk, seçim çalışmalarına dün de devam etti.

Bilindiği gibi mevcut yönetim Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi’ndeki 4 yıllık dönemlerini tamamlayamadan, geçtiğimiz hafta baskın seçim mahiyetinde, 27 Temmuz’da yapılmak üzere Seçimli Genel Kurul kararı almıştı.

Karar sonrası hızlı bir şekilde organize olarak, Konya Şeker ve iştiraklerinde oluşan zaafları gidermek için, daha adil, daha kapsayıcı bir yönetim için, Torku’nun yeniden gıda sektörünün dev markalarından biri konumuna dönebilmesi için adaylığını açıklayan Recep Konuk, dün de Taraşçı, İncesu, Kesecik, Gökhüyük, Kuran, Kumluca, Ortakaraören, Yalıhüyük ve Akkise Mahallelerinde kavurucu sıcağa rağmen çiftçilerle bir araya geldi. 

Kooperatif ortaklarıyla yaptığı sohbetlerde başkan adayı olma kararını vermesinde en önemli etkenin, Konya Şeker’de yaşanan yönetim sıkıntıları ve zafiyetleri olduğunun altını çizen Konuk, eğer gerekli tedbirler alınmazsa, birkaç yıl sonra Konya Ovasında tarım yapılamaz hale geleceğine de işaret ederek, “keşke kurumu düzgün yönetselerdi, keşke kurumların ve Torku markamızın marka değerini çökertmeselerdi, biz kendilerine destek olurduk. Ama gelinen noktada bu kararı almak zorunda kaldık” sözleriyle yaşanan süreci ifade etti. 

“OVA’NIN KUZEYİ İÇİN HAVZA DIŞI SU LAZIM”

Vatandaşlardan gelen su ile ilgili sorulara da yanıt veren Recep Konuk, su olmazsa tarımın olmayacağına işaret etti. Manavgat suyunun Konya Ovasına akıtılması ile Karasu’nun Konya Ovasına aktarılması projelerinin hayata geçirtilmesini mutlak surette sağlamak zorunda olduklarını söyleyen Konuk şöyle konuştu; “Su ile ilgili bana ‘sen ne yaptın’ diyenler var. Duysunlar. Konya Ovasına havza dışından su temin edilmesi için o üç etüt raporu milletvekilliğim döneminde benim ısrarlı takibim sonucu hazırlandı. Birincisi Manavgat Çayından Ovaya su getirilmesine dair etüt çalışması. Bu suyun ana kaynağı Isparta Köprü Çay. Yıllık 609 milyon metreküp su getirme imkânımız var bu proje yapılırsa. İkinci proje Karasu’nun suyunu hiç enerji harcamadan cazibe ile Konya Ovasına indirmek. Üçüncüsü de Ankara’da şebeke suyu olarak kullanılmak üzere getirilen ancak artık kullanılmayan suyun ovanın kuzeyine getirilmesi. Üçü de fizıbıl olan, yani yapılabilir olan bu çalışmaların projelendirilmesi çalışmasını da başlattırmıştım. Birileri bu çalışmaları takip edecek, yatırımı isteyecek ki suyu getirmek için kazma vurulsun. Benden sonra ne yazık ki Konya’ya havza dışından su getirebileceğimiz bu iki proje sahipsiz kaldı. Merak etmeyin bu üç projenin sahibi geri gelecek ve bu üç sulama yatırımı da başlayacak.”

Recep Konuk'un bu açıklamalarının ardından bizlerde sorumlu gazetecilik anlayışıyla Isparta milletvekillerini göreve çağırıyoruz. Kuraklığın tavan yaptığı, Isparta'nın içme sularının hızla tükendiği, gölümüzün geri çekildiği şu günlerde Isparta olarak çevre şehirlere verebilecek suyumuzun olmadığını belirterek suyumuza sahip çıkmaya davet ediyoruz. (HABER MERKEZİ)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersulh.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Memleketim
(24.07.2024 16:38 - #569)
Duyarlılığınız ve memleketimize olan düşkünlüğünüze canı gönülden teşekkür ediyorum.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersulh.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.