SEÇİMLERDE KENDİSİNİ DESTEKLEMEYEN TEMİZLİK ÇALIŞANINI İŞTEN ÇIKARDI

Isparta Belediyesi’nde akıllara duygunluk veren bir işten çıkarma olayı yaşandı. 2019 yılında göreve geldikten sonra kendisinden önceki dönemlerde işe giren bir çok belediye çalışanını çeşitli sebeplerle işten çıkaran Isparta Beleddiye Başkanı Şükrü Başdeğirmen bayrama 1 ay kala skandal bir işten çıkarmaya daha imza attı. Belediye eski Başkanı Yusuf Ziya Günaydın zamanında belediyede temizlik işçisi olarak işe giren B.S. isimli çalışan 10 Mayıs 2024 Cuma günü disiplin kurulu kararı ile işten çıkarıldı.

ÖNCE SAVUNMASI İSTENDİ

ISBEL- Isparta Belediyesi Hizmet Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş. bünyesinde çalışan B.S. isimli işçiden şirket yetkilileri önce savunma istediler. İşçiye 25 Nisan 2024’de düzenlenen tutanakta; “… ek belgelerde gösterildiği gibi 0552…… numaralı şahsınıza ait telefon numarası ile whatsapp uygulamasından, çalıştığınız kurumun müdürünün ve sıralı amirlerinin şeref ve haysiyet kırıcı asılsız ihbar ve isnatlarda bulunduğunuz tespit edilmiştir” denildi.

İşçi B.S. savunmasında psikolojik rahatsız olduğunu ve psikiyatri ilaçları kullandığını belirterek, eğer bir suçu varsa özür dilediğini ifade etti.

İşçinin savunmasının alınmasından ardından ISBEL yetkilileri B.S.’ye yaptıkları tebligatta, “İş yerinde, iş saatleri içinde işyeri kurallarına uymanız gerektiğini bilmenize rağmen davranışınız ile söz konusu kurallara aykırı olarak hareket ettiğiniz tespit edilmiştir. Bahse konu eyleminiz ihraç ceza olarak kararlaştırılmıştır” denildi.

ASIL SEBEP GÜNAYDIN’I DESTEKLEMESİ

Temizlik işçisi B.S.’ye “suç” olarak sunulan whatsapp grubunda neler yazdığı da ortaya çıktı. İşçi B.S.’nin seçim döneminde MHP SKM tarafından açılan “Y.Z. GÜNAYDIN DUYURU” grubuna Günaydın’ı destekleyen yazılar yazdığı belirlendi. B.S. ‘herkese açık’ olan Whatsapp grubunda, “Ben bld personeli. Beni işe Yusuf Ziya babamız aldı. Vefa borcumuz var. Yusuf Ziya babamız selam saygılarımı letin ellerinden öpüyorum. Geçmişte kıymetini bilemedik dersimizi fazlasıyla aldık” yazdı. B.S.’nin ayrıca Günaydın’ın seçilmesi halinde Temizlik İşleri Müdürlüğü kadrosunda bir takım değişiklikler talep ettiğine dair yazı yazdığı da öğrenildi.