Müdür Ocak Projeleri Anlattı

İl Milli Eğitim Müdür Recai Ocak, TRT Antalya Radyosu tarafından düzenlenen programda, Isparta’da yürütülen eğitim öğretim faaliyetleri ve projeleri anlattı

İl Milli Eğitim Müdür Recai Ocak, TRT Antalya Radyosu tarafından düzenlenen Hayatın İçinden programına konuk oldu. Ocak, Spiker Rıza Okur ile Isparta’da Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında yürütülen eğitim öğretim faaliyetleri ve projeler üzerine konuştu.

Bu yıl ilk kez uygulanmakta olan, akademik başarı kadar, erdemli ve üretken bireyler yetiştirmeyi amaçlayan Türkiye Yüzyılı Maarif Modelinde yer alan hedeflerin temel dayanağını millî ve manevi değerleri oluşturduğunu söyleyen Ocak, Modelin hedefleri arasında "Huzurlu Aile ve Toplum" ile "Yaşanabilir Çevrede Huzurlu İnsan" a ulaşmak olduğunu belirterek anne baba eğitiminin sürecin ayrılmaz bir parçası olduğunu söyledi.

İl Müdürü Ocak, yeni müfredat doğrultusunda eğitimde fırsat eşitliği vurgusuyla, oldukça doyurucu ve ek kaynağa gerek duyulmayacak şekilde hazırlanan ücretsiz ders kitaplarının tüm öğrencilerimize ulaştırıldığını söyledi.

İlimizde Türkiye Yüzyılı Maarif Modelinin bütüncül eğitim vizyonuna uygun olarak yürütülen Erasmus, TÜBİTAK 4004, TÜBİTAK 4007, TEKNOFEST projelerinden bahseden Ocak, bu projelerle öğrencilere çok yönlü bir eğitim sunulmasının hedeflendiğini söyledi.

Mesleki eğitim kapsamında, il genelinde çeşitli kurum ve kuruluşlarla iş birliği yürütülerek eğitim öğretime katkı sağlanabilecek hususların değerlendirildiğini söyleyen Ocak, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan Erasmus+ Mesleki Eğitim ve Okul Eğitimi Akreditasyonları kapsamında uluslararası hareketliliğin sağlandığını ve çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Ocak, taşımalı eğitim kapsamında herhangi bir sorun yaşanmadığını da sözlerine ekledi.