“Metaverse Türkiye Girişimcilik Maratonu” Başladı

Süleyman Demirel Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Metaverse Türkiye Girişimcilik Maratonu başladı.

Ülkemizde ilk kez düzenlenen maratonun açılış oturumu Zoom üzerinden gerçekleştirilen program ile yapıldı. SODİMER Başkanı-Türkiye Metaverse Platform Kurucusu Prof. Dr. Levent Eraslan’ın konuşması ile başlayan programda Prof. Dr. Eraslan, metaverse’ün çıktığı günden itibaren çalışmalarda bulunduklarını belirterek metaverse’ü doğru anlamanın ve anlatmanın önemine dikkati çekti. Dijital dünyanın kapılarını aralayan metaverse’ün ülkemizde gelişme aşamasında olduğunu ifade eden Prof. Dr. Eraslan, dünyada en iyi içerik üreten ülkenin Hindistan olduğunu kaydetti. Prof. Dr. Eraslan, Ülkemizdeki girişimcilerin eğitim alanında bir içerik üretmesi halinde bunun dünyaya pazarlanabileceğini söyledi.

GAMFED Türkiye–TOYED Derneği Kurucusu Ercan Altuğ Yılmaz da metaverse’ün yeni bir kavram olduğunun altını çizerek içerisinde birçok disiplin barındırdığını belirtti. Yılmaz, etkinliğin başarılı geçmesini dileyerek sözlerini sonlandırdı.

Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Pınar Göktaş, ülkemizdeki ilk kez, farklı üniversitelerden öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen, eğitim ve söyleşilerin yer alacağı etkinliğin gerçekleşmesine katkı sağlayanlara teşekkür ederek 13-15 Mayıs 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek maratonun detayları hakkında bilgilendirmede bulundu.

Araştırma ve Yenilikçilik Direktörü Prof. Dr. Serdal Terzi ise SDÜ olarak yıl içerisinde çok sayıda fikir maratonu ve girişimcilik günleri düzenlediklerini ifade etti. Metaverse’ün kendilerini de heyecanlandırdığını belirten Prof. Dr. Terzi, “Yeni fikirlere açık olmak önemli. Gençlere bunu anlatmalıyız. Birlikte öğrenmeyi motto olarak belirlemeliyiz.” diye konuştu.

Etkinlik kapsamında Harvard Business Review Atıf Ünaldı da bir konuşma gerçekleştirdi. Metaverse ve meta-holding kavramları arasındaki ilişki hakkında bilgi veren Ünaldı, “Metaverse, meta ve universe kavramlarının birleşiminde ortaya çıkan meta evrendir.” dedi. Metaverse’ü anlamaya çalışılırken metaverse ile ilgili kavramların da öğrenilmesi gerektiğini belirten Yazar Ünaldı, teknolojinin yaygın şekilde kullanıldığına dikkati çekerek insanların teknolojiyi kullanırken beşer tarafına da odaklanmaları gerektiğini kaydetti.

Etkinliğin ikinci gününde ise Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Araştırma Merkezi (SODİMER) Bilim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aylin Tutgun Ünal’ın katılımıyla “Metaverse Öğretim Mimarisi” eğitimi gerçekleştirildi.

Dünyada ilk kez Gamfed Türkiye tarafından düzenlenen Metaverse Hackathonu'nda birinci olan VTheatron ekibi üyeleri Ali Leylekoğlu ve Doruk Kaya ilham veren projelerini ve süreçteki deneyimlerini paylaştı.