İtfaiye merkezini kapatıp gitmişler

Geçtiğimiz Perşembe günü saat 19.30 sularında Yenice Mahallesi’nde bulunan bir evin çatı katında yangın çıktı. Sebebi henüz açıklanmayan yangın kısa sürede tüm çatıyı sararak mahalleliye korkulu anlar yaşattı.

3 katlı bir binada çıkan yangın beraberinde bir skandalın da ortaya çıkmasına sebep oldu. Yangın çıkan eve sadece 200 metre mesafede bulunan Isparta Belediyesi Yenice İtfaiye Merkezinin kapalı olduğu görüldü. Yangın, Fatih mahallesinde bulunan Merkez itfaiyeden ekipler gelene kadar sürdü.

Bir çoğu eski ve ahşap binalardan oluşan Yenice Mahallesi’nde bulunan itfaiye merkezinde nöbet sisteminin olmadığı, çalışanların mesai bitimi olan 17.00’da merkezi kilitleyip evlerine gittikleri öğrenildi.

Yangında ölen ya da yaralanan olmazken, olay ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Mahalle sakinleri Isparta Belediyesi Yenice İtfaiye Grup amirliği binasının kapalı olmasına ve herhangi bir nöbetçi ekibin olmamasına bir anlam veremediklerini dile getirerek; "Bu civarda evlerin büyük bölümü ahşap ve eski yapılar, itfaiye personeli sadece gündüz mesai yapıyor, daha kötüsü de olabilirdi, bu kez ucuz atlattık" dediler. (HABER MERKEZİ)