BİLİM OKULU'NDA MEZUNİYET SEVİNCİ

2020 yılında eğitim-öğretime başlayan Özel Isparta Bilim Okulu bu yıl 4.’ncü mezunlarını verdi. Okulda gerçekleştirilen mezuniyet töreninde öğrenciler aileleri ile birlikte mezun olmanın gururunu yaşadılar.

Okul Kurucularından Aysel İnce törende yaptığı konuşmada, “Sevgili Velilerimiz;

Bilim ilkokulu olarak 2020/2021 eğitim-öğretim yılında çıktığımız uzun ince yolun ilkokul kademesini iki gün sonra tamamlıyoruz. Anne babalar olarak; henüz yaşları küçük, acaba seneye mi göndersem, yapabilir mi endişeleri içerisinde, bir de pandemi ile karşılaştık. Bütün zorluklarla beraber, öğrencilerimizi; milli eğitim bakanlığının mevzuatı doğrultusunda özgün programımızı çalıştık. Bütün alt becerileri; çocuklarımıza kazandırmış olmanın gururuyla bu gün mezuniyet törenimizi yapacağız.

Sevgili velilerimiz, Özel Isparta Bilim İlkokulu ilk günkü heyecanıyla yola devam ediyor. Isparta ya ilk butik okul anlayışını getirdik. Başarının;  fiziki görkemli yapılar olduğunu zanneden anlayışa karşılık, eğitimi yapanın yapılar değil,  içindeki kocaman yüreğe sahip öğretmenler olduğunu gösterdik.

Gencecik Meryem Sezgin Öğretmenimize güvendiniz, o  da işini, severek, gönlünü vererek yaptı. Hatta öyle sevdi ki özel yaşantısını öğrencilerinin mezuniyetine göre ayarladı, diğer arkadaşları gibi.

Sayın velilerimiz başarı asla tesadüf değildir. Özellikle eğitim sektöründe, ekip ruhuyla çalışma gerektirir. Kurucu anlayışları, İdaresi, öğretmeni, velisi, çalışılan program, kullanılan materyaller hepsi beraber ve ayrı ayrı en önemli faktörlerdir. Bir tanesinin zayıflığı hedefe ulaşmayı geciktirir. Bilim ilkokulunun ilgili faktörleri ve Meryem öğretmenim le beraber diğer arkadaşlarımın özverili çalışmaları sonucu hedefimize ulaştık. Birçok ulusal ve uluslararası dünya standartları içinde yer alan başarılar; dünya birincilikleri ve üst düzey dereceler elde ettik. Ulusal çap tada 30 000 binli katılımların olduğu analizlerde Türkiye birinciliklerini, diğer sınıflarımızda dahil elde ettiler. Kupalar, madalyalar, sertifikalar, öğrencilerimizle beraber, öğretmenlerimiz de aldılar. Başarıların hepsini siz değerli velilerimizle paylaştık. Sosyal medyada ve basında da zaman zaman yer aldı.

Sevgili velilerimiz toplumsal olarak maruz kaldığımız bir çok güçlüklerin üstesinden hep beraber geldik. Bu süreçte çocuklarımız bütün kazanımları edindiler. Gittikleri ortam bizim okulumuz gibi olamayacak. Biliniz ki onlar başarılı çalışmalarını orada da gösterecekler.

Sevgili çocuklar; gittiğiniz okullarda öğrendiklerinizi: size verdiğimiz kazanımları hep hatırlayıp; yeni bilgi, beceri ve tutumları üzerine yapılandırınız. Oralarda başarılı bir uyumlanma süreci geçirecek, liderlik vasıflarınızı kullanacaksınız. Gelecekte asla korkmayınız. Doğrudan ayrılmayınız. Çok okuyan; sorgulayabilen, analiz sentez yapabilen bireyler olmaya çalışınız. Doğrudan ayrılmayınız. Özgür bir toplum için cumhuriyetin ilkelerine sahip çıkınız. Sizler bizim gururumuzsunuz, geleceğimizsiniz. Yolunuz açık olsun.” Dedi. (HÜLYA UĞUR)