250 personel aranıyor!

İşsiz vatandaşlara seslenen Höke, “Elimizde 250’ye yakın iş ilanı var ve tüm sektörlerimizden eleman taleplerimiz mevcut. En çok eleman aradığımız mesleklerin başında, ilimizde sektörün ön planda olduğu mermer ve mobilya sektörü geliyor. Mobilya imalat işçisi ve mobilya paketleme işçisi gibi mesleklerde ilanlarımız bulunuyor. Mermer işçisi mesleğinde de çok ilanımız var. Hemen hemen tüm mesleklerde eleman arıyoruz.” dedi.

Höke, en çok aranan meslekleri sıralayarak, ilde yaygın olan ve yaz sezonunun getirdiği hareketlilikle turizm sektöründe aşçı ve garson mesleklerinde çok sayıda ilan olduğunu belirtti. Sanayi sektöründe ise sürekli aradıkları elektrikçi ve kaynakçı mesleklerinde hala açık ilanların mevcut olduğunu söyledi. Ayrıca, tarım sezonu dolayısıyla soğuk hava depolarında çok aranan forklift operatörü mesleğinde de açık işler bulunduğunu vurguladı.

Her sektörde aranan meslekler arasında şoförlük önemli bir yer tutuyor. Ağır vasıta şoförü, tır şoförü ve yük taşımayla alakalı şoförlüklerde çok sayıda ilan olduğunu ifade eden Höke, üst düzey mesleklerde de ilanların olduğunu, makine mühendisi, inşaat mühendisi ve mimar gibi mesleklerde işverenler aracılığıyla eleman arandığını belirtti. Bunun yanı sıra, tüm sektörlerde ihtiyaç duyulan muhasebe mesleğinde, muhasebe meslek elemanı ve ön muhasebeci mesleklerinde de çok sayıda iş ilanı bulunduğunu açıkladı.

İş arayanları kuruma davet eden Höke, “Çalışmak isteyen herkes için uygun bir ilanımız var. Buraya gelip iş arayan ve işveren danışmanlarımızla detaylı görüşmeler yapabilir, bu ilanlarla ilgili detaylı bilgi alabilir ve işverenlerle görüşebilirler. Ayrıca, buraya gelmeden internet üzerinden web sitemiz üzerinden İşkur’a girerek bu ilanların detaylarını görüp başvuru yapabilirler. Çok fazla iş ilanımız var ve iş arayanları bu işlere müracaat etmek üzere bekliyoruz.” şeklinde konuştu. (ENVER TAHA AYDIN)